soc twsoc fb

Image1

NIEUWS 29/12/2017 NIEUW OP YOUTUBE: MOZART NR. 22

Het concert met philharmonie zuidnederland en dirigent Kevin John Edusei in het Amsterdamse Concertgebouw op afgelopen 3 december werd door de AvroTros live gestreamd en op Radio 4 uitgezonden. Inmiddels is het ook op hun YouTube-kanaal terug te zien. Geniet ervan!

 

 NIEUWS 20/11/2017 ORKESTDEBUUT IN LONDEN EN PERSOONLIJKE OMSTANDIGHEDEN

Velen hebben me gevraagd hoe het concert met het London Philharmonic Orchestra is gegaan. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat, zoals sommigen misschien al hadden opgemerkt, ik dit optreden heb moeten afzeggen om persoonlijke redenen. Een zeer moeilijke beslissing. Dan het goede nieuws… ik ben intussen een trotse vader geworden. Moeder en kind maken het zeer goed, en de vader zodoende ook :-). Over een mogelijke nieuwe datum met het orkest houd ik u uiteraard op de hoogte!

 


 

NIEUWS 10/10/2017 EDISON PUBLIEKSPRIJS VOOR FAURÉ-CD?

Mijn vorig jaar verschenen CD met pianowerken van Gabriel Fauré is genomineerd voor de Edison Klassiek Publieksprijs 2017! Of hij ook daadwerkelijk gaat winnen bepaalt u... Tot en met 30 oktober kan er gestemd worden op de site van de Edisons, die via deze link te vinden is. De uitslag wordt zondag 19 november bekendgemaakt in de uitzending van Podium Witteman. Als u vindt dat deze CD de prijs verdient, wordt uw stem zeer gewaardeerd!

 

cover klein

 NIEUWS 14/09/2017 OPTREDENS IN LONDEN

In de komende maanden zal ik twee keer in Londen te horen zijn. Op 24 september voer ik met het Heath Quartet het Pianokwintet van Dmitri Sjostakovitsj uit in de roemruchte Wigmore Hall. Een kleine maand later soleer ik bij het London Philharmonic Orchestra, dan onder leiding van Carlos Miguel Prieto, in Beethovens Derde Pianoconcert. Dat concert vindt plaats in de Royal Festival Hall op 21 oktober. Het is waarschijnlijk onnodig dit te vermelden, maar naar beide optredens zie ik bijzonder uit!

 


 

NIEUWS 24/08/2017 BEETHOVEN-RECENSIE IN THE GUARDIAN

"Buoyant, joyful and brimming with energy", schrijft Erica Jeal over de onlangs uitgekomen box met de pianoconcerten van Beethoven. Klik hier voor de volledige recensie. Meer reacties uit de internationale pers vindt u in het discografie-gedeelte van deze site.

 NIEUWS 01/06/2017 BEETHOVEN BOX RELEASE

Vanaf morgen is de 3 Super Audio CD-box met de opname van Beethovens complete pianoconcerten verkijgbaar!. Deze bevat de twee eerder uitgebrachte albums, aangevuld met de nieuwe opname van Pianoconcert nr. 3. Challenge heeft besloten deze vanwege de beperkte speelduur direct bij de box uit te brengen. Een losse uitgave van Pianoconcert nr. 3 is als download los verkrijgbaar, een fysieke variant op aanvraag. Klik op onderstaande afbeelding voor meer informatie. Door via hun website direct bij Challenge Classics te bestellen, maakt u toekomstige producties mogelijk!

 

CC72763 -_Cover_klein

 


 

NIEUWS 01/05/2017 VOORPROEFJE KOMEND SEIZOEN

Een overzicht van concerten in het volgende seizoen zal binnenkort op deze website gepubliceerd worden. Daarin vindt u onder andere  mijn debuut met het London Philharmonic Orchestra, mijn debuut in Wigmore Hall debut met het Heath Quartet, recitals in the Muziekgebouw in Amsterdam en de Philharmonie Essen en de eindelijke eerste keer dat ik Beethovens Vijfde Pianoconcert in het Concertgebouw speel - om maar een paar hopelijke hoogtepunten aan te stippen. Klik op bovenstaande om meer informatie te vinden en wees welkom om hier binnenkort terug te komen om de definitieve lijst te bekijken!

 


 

NIEUWS 28/02/2017 LOVENDE RECENSIES VOOR FAURÉ CD

De Fauré CD heeft in de afgelopen tijd nogal wat bijval gekregen in de internationale pers. ("Minnaar’s identification with this unique realm of music is complete and his deeply felt interpretations shine with clarity and infinite nuance", schreef Gramophone.) Kijk voor een overzicht van citaten op de discografie-gedeelte van deze site. Of bekijk voor een voorproefje onderstaande video!

 

 NIEUWS 22/08/2016 NEDERLANDSE MUZIEKPRIJS

Ik ben verheugd u te kunnen mededelen dat de Nederlandse Muziekprijs aan mij is toegekend. De prijs, de hoogste onderscheiding van het ministerie van OCW aan een klassiek musicus, wordt aan mij uitgereikt door minister Jet Bussemaker bij het concert op 1 oktober in de Zaterdagmatinee, waarbij ik met het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Markus Stenz werken van Franz Liszt en Robert Zuidam zal spelen (meer informatie is via deze link te vinden). Na Ronald Brautigam (1984) en Martijn van den Hoek (1987) ben ik de derde pianist die de prijs in ontvangst mag nemen. Meer informatie over de Nederlandse Muziekprijs vindt u hier.

 


 

NIEUWS 12/08/2016 RELEASE SACD + DVD MET WERKEN VAN FAURÉ

Mijn volgende soloalbum zal op 29 september aanstaande worden uitgebracht door Challenge Classics. Het bevat een selectie van Gabriel Fauré’s muziek voor piano solo, die ik begin dit jaar opnam in de Schiedamse Westvestkerk. Behalve deze ‘studio’-versie op hybride SACD, bevat de uitgave een DVD met daarop een live-registratie van dezelfde werken tijdens het recital dat ik aansluitend op deze intieme locatie gaf.

 

cover klein

 

Het album kan worden voorbesteld via Challenge, bol.com en iTunes.

 


 

NIEUWS 08/08/2016 BRAHMS 2 MET HET NATIONAAL JEUGD ORKEST

De komende weken staan voor mij in het teken van een tournee met het Nationaal Jeugd Orkest, waarmee ik het Tweede Pianoconcert van Brahms zes keer zal uitvoeren. De concerten in Nederland staan onder leiding van de Chinese dirigente Xian Zhang, de concerten in Duitsland en Italië worden gedirigeerd door Antony Hermus. Tijdens de tournee zullen we o.a. het Concertgebouw in Amsterdam en het Konzerthaus in Berlijn aandoen. Ik zie er zeer naar uit! Zie de concertagenda voor verdere details.

 


 

NIEUWS 29/03/2016 'SPOTLIGHT OP HANNES MINNAAR' IN HET CONCERTGEBOUW

Het Concertgebouw biedt voor seizoen 2016/2017 een abonnement aan met de naam 'Spotlight op Hannes Minnaar', bestaande uit drie concerten in de Kleine Zaal: een solorecital, een trioconcert met het Van Baerle Trio en een kamermuziekavond met het Heath Quartet. Klik op deze link voor meer informatie en bestellingen (losse kaarten zijn vanaf 1 juni te koop). Naast deze serie vinden gedurende hetzelfde seizoen in de Grote Zaal uitvoeringen van pianoconcerten van Liszt, Zuidam en Ravel plaats. Klik hier voor een overzicht van de eerstvolgende concerten in een van de mooiste zalen ter wereld!

 


 

NIEUWS 03/02/2016 NIEUWE SACD BEETHOVEN

Vanaf vandaag is de nieuwe opname met Beethovens Pianoconcerten nrs. 1 & 2 verkrijgbaar. De Super Audio CD is uitgebracht op het label Challenge Classics en betreft een voortzetting van de complete cyclus in samenwerking met het Orkest van het Oosten en dirigent Jan Willem de Vriend. Klikt u op de afbeelding of op de discografie-pagina voor meer informatie. Een audio-download van de in hoge resolutie is beschikbaar via deze site.

 

cover Beethoven vol2 

NIEUWS 06/01/2016 OPNAMES VOOR EEN NIEUWE SOLO-CD

Eind deze maand zullen de opnames voor een nieuwe CD plaatsvinden. Deze CD zal volledig gewijd zijn aan werken van Gabriel Fauré – muziek waarmee ik een bijzondere verbondenheid voel. De opnames vinden plaats in Westvest90 te Schiedam, waar ook mijn twee eerdere soloalbums werden opgenome. De sessies worden afgesloten met een live concert op 29 januari dat openbaar toegankelijk is. Challenge Classics zal de CD komend najaar uitbrengen.

 


 

NIEUWS 10/09/2015 TWEE DEBUTEN IN SEPTEMBER

Al een tijdje verheug ik me op de twee debuten die ik deze maand met twee vooraanstaande orkesten hoop te maken. Met Het Residentie Orkest en haar nieuwe vaste dirigent Jan Willem de Vriend soleer ik in Beethovens Eerste Pianoconcert. De concerten vinden van 18 tot en met 20 september plaats in Amsterdam (Concertgebouw), Heerlen en Den Haag. Een week later dirigeert Jiří Bélohlávek het Rotterdams Philharmonisch Orkest in Beethovens Vierde Pianoconcert, waarbij ik de solopartij vertolk. De concerten, op 24, 25 en 27 september vinden plaats in De Doelen, Rotterdam.

 NIEUWS 10/09/2015 VEEL LOF VOOR BEETHOVEN-CD

De dit jaar verschenen CD met het Vierde en Vijfde Pianoconcert van Beethoven heeft in de afgelopen maanden veel bijval gekregen in de internationale pers. Een greep uit de reacties:

 

"...so spannungsgeladen und frisch kommt einem dieses pianistische Standard-Konzertrepertoire Beethovens selten und schon lange nicht mehr auf CD entgegen..." Bayerische Rundfunk-uitzending en -blog, 24 maart

 

"...la spontanéité et le naturel de Minnaar -il y a là une aisance sans superficialité qui fait irrésistiblement penser à Arthur Rubinstein- sont véritablement enchanteurs." Cresendo-magazine.be

 

"Selten klangen die beide Konzerte so "befreit", so punktgenau präzise, so ätherisch-schön und so visionär modern." Crescendo, juni 2015

 

"...there’s a terrific sense of energy and interplay that is very winning." Gramophone, augustus 2015

 

"To say these performances are ravishing is an understatement." Fanfare, september 2015

 

Om de volledige recensies te zien, kunt u op de citaten klikken.

Meer reacties vindt u onder het kopje Discografie.

 

Beethoven vol1

 NIEUWS 02/06/2015 LIVE STREAMING OP MEDICI.TV

Het concert morgen met het Van Baerle Trio in Parijs zal te volgen zijn via live stream op Medici.tv! We spelen dan pianotrio's van Saint-Saëns (op. 18) en George Onslow (op. 83) in kader van het Palazzetto Bru Zane festival, dat plaatsvindt in het Théâtre des Bouffes du Nord. De video stream blijft gratis beschikbaar tot drie maanden na het concert. France Musique zal het concert daarnaast ook uitzenden op een later tijdstip (zie hier voor meer details). De live stream is te volgen via deze link. 

NIEUWS 19/03/2015 RUSSISCH DEBUUT

Aanstaande zaterdag treed ik op in de Grote Zaal van het Conservatorium van Moskou bij een bijzonder concert ter gelegenheid van Bach's 330e geboortedag. Ik kijk er naar uit om op dit historische podium een aantal Bach-transcripties te spelen! Het zal mijn Russische debuut worden. Meer informatie (in het Russisch) is hier te vinden. 

NIEUWS 27/02/2015 VIJF STERREN IN TROUW VOOR NIEUWE CD

De nieuwe CD met Beethovens Vierde en Vijfde pianoconcert heeft vandaag in Trouw vijf sterren gekregen: "...het niveau van de jonge Zeeuwse pianist is steeds onberispelijk hoog. [...] Strakke fraseringen, puntige accenten, kort aan de teugels. [...] Ook het Vijfde pianoconcert staat glanzend strak in de lak [...] Chapeau." Lees de volledige recensie hier.

 


 

NIEUWS 12/02/2015 BEETHOVEN COMPLETE PIANOCONCERTEN

Zondag 15 februari zal de eerste Super Audio CD in een project met Beethovens complete pianoconcerten uitkomen. De CD werd vorig jaar mei opgenomen met HET Symfonieorkest en Jan Willem de Vriend en bevat de pianoconcerten nrs. 4 en 5. Een speciaal aspect van het project is het gebruik van niet-gelijkzwevende stemming, zoals in Beethovens tijd gebruikelijk was, en waardoor iedere toonsoort zijn eigen karakter heeft. Dat effect is overigens ook te beluisteren bij het concert dat aan de release voorafgaat en dat live vanuit het Concertgebouw zal worden uitgezonden op Radio 4.

 


 

NIEUWS 04/02/2015 SOLODEBUUT IN HET VERENIGD KONINKRIJK

Een uitvoering van Beethovens 5e pianoconcert is altijd iets om je op te verheugen, maar die van komend weekend is voor mij speciaal: het zal mijn solistische debuut in het Verenigd Koninkrijk zijn! De concerten met de BBC Philharmonic en dirigent Juanjo Mena zullen plaatsvinden in Manchester (Bridgewater Hall) en Hanley (Victoria Hall). Zie voor meer informatie de agenda.

 


 

NIEUWS 09/10/2014 INTERVIEW IN DE NIEUWE KOERS

Het magazine De Nieuwe Koers publiceerde afgelopen zomer een uitgebreid interview met mij, waarop ik veel positieve reacties ontvangen heb. Vandaar dat ik besloten heb het op mijn site te plaatsen. Klik hier om het te lezen. 

NIEUWS 17/09/2014 NIEUWE CD RELEASES!

Afgelopen zomer stond in het teken van een aantal cd-opnames, die aan het eind van deze maand op het label Challenge Records zullen uitkomen. Met het Van Baerle Trio nam ik een Mendelssohn-cd op, die naast de bekende versies van beide pianotrio's een wereldpremière bevat: de vroege, sterk afwijkende versie van het 1e trio uit 1839.

Met violiste Isabelle van Keulen nam ik de complete sonates voor piano en viool van Beethoven op, die in een 4cd-box zullen verschijnen.
Klik voor meer informatie op de covers!

 

mendelssohn trios van baerle    keulen minnaar complete beethoven sonatas

 


 

NIEUWS 20/08/2014 RECENTE UITZENDINGEN OP RADIO EN TELEVISIE

Klik op onderstaande links om recente uitzendingen van Hannes Minnaar's spel terug te luisteren en/of te zien:

 

NPO2, 19 augustus, 23.50 uur: enkele video's van Bach-transcripties, gefilmd tijdens een recital in Schiedam in 2013

 

Radio4, 18 augustus, 20.00 uur: Brahms - Pianokwartet nr. 2, live opname van een concert in het Concertgebouw

 


 

NIEUWS 21/06/2014 LOVENDE RECENSIES VOOR BACH INSPIRATIONS

De cd ‘Bach Inspirations’ heeft in het afgelopen jaar veel lovende recensies gekregen in de nationale en internationale pers. Zowel De Volkskrant, Trouw en Nederlands Dagblad waardeerden de cd met 5 sterren. Hetzelfde geldt voor BBC Music Magazine, waarin de cd ‘instrumental record of the month’ was. In het gezaghebbende Gramophone was de cd ‘Editor’s Choice’. Klik op de onderstaande titels voor de volledige recensies:

 

4 oktober 2013, Trouw (NL)

13 oktober 2013, The Observer (UK)

8 november 2013, Nederlands Dagblad (NL)

11 november 2013, De Volkskrant (NL)

Januari 2014, Gramophone (UK) deel 1 deel 2

13 februari 2014, Pizzicato.lu (LUX)

27 februari 2014, Parool (NL)

Maart 2014, BBC Music Magazine (UK)

 

HannesMinnaar72dpi
 


 

 

 

 

 

 
Loading..